Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754
0756.191.662

Ion Nistor – Am slabit peste 30 de kilograme

Am cunoscut-o pe D-na doctor Iulian dupa mai multe experiente anterioare cu nutritionisti, majoritatea fara rezultate semnificative durabile. Tinta era pierderea unei greutati importante (30kg+ de la 120kg).

Am apreciat in mod deosebit abordarea diferita asupra slabitului, bazat nu atat pe diete rigide cat pe schimbarea modului de a manca – mancatul sanatos. D-na doctor Iulian pune un accent important pe psihologia mancatului, pe ideea ca mancatul sanatos este placut, scazand astfel puternic frustrarile asociate in mod normal cu o dieta hipercalorica. In opozitie, dezvoltarea autocontrolului sustine limitarea exceselor alimentare, atat calitativ cat si cantitativ. Amintesc aici si acceptarea ideii ca oricine greseste, dar asta nu trebuie sa conduca la renuntarea sau la repetarea frecventa a acestor greseli(‘pacatuim, ne caim, continuam’)

Extrem de eficient a fost “Jurnalul Culinar”, respectiv practica de a nota, pe perioade mai mari, cantitatea si continutul meselor; este cunoscut faptul ca persoanele care au un comportament incorect legat de mancat tind sa ‘uite’ cat sau ce au mancat; pe langa un sumar corect al aportului caloric zilnic – si o evaluare calitativa a alimentelor ce intra in componenta meselor, insasi ideea ca vei nota orice mananci te face mai precaut si mai controlat.

Colaborarea cu D-na doctor Iulian a fost o reusita am slabit peste 30 de kilograme, ajungand acum la limita inferioara a zonei IMC ‘supraponderal’. Mai important, am reusit sa pastrez aceasta greutate de aproape 2 ani, combinand o viata mai activa fizic cu un mancat mai sanatos, chiar in conditiile in care vechile obiceiuri nefaste nu au disparut complet, iar lupta cu ele a devenit pentru mine o rutina zilnica.