Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754
0756.191.662

Obezitatea infantila

Obezitatea infantila este una dintre cele mai fecvente afecţiuni din practica medicală, fiind totodată şi una dintre cele mai frustrante şi mai dificil de tratat.

Excesul ponderal al copilului datorat surplusului de grăsimi se formează prin excesul caloric, raportat la necesităţiile energetice ale organismului – adică atunci când se mănâncă mai multe calorii decât se consumă, consumul trebuind să acopere nevoile metabolismului bazal, efectuarea efortului fizic şi intelectual, precum şi alte necesităţi fiziologice ale organismului.

Tratamentul obezitatii infantile
Pentru a trata obezitatea infantila cu succes este nevoie de o abordare multidisciplinară a slăbirii cu diete hipocalorice,hipoglucidice si hipolipidice efectuate de nutriţionist, dar si cu  modificări comportamentale privind schimbarea obiceiurilor alimentare, suport familial marcant si de ce nu, cu banalul mers pe jos.
Majoritatea studiilor clinice releva faptul ca in tot acest timp accentul trebuie pus pe scaderea constanta in  greutate  şi contactul nemijlocit cu medicul nutriţionist, factor ce pare a fi mult mai important pentru succesul tratamentului decât caracteristicile oricărui regim aparte.
De asemenea, selecţia atentă a micutilor cu probleme de greutate va ameliora procentul succeselor terapeutice şi va reduce frustrările (atât din partea pacientului cât si din cea a terapeutului).

N.B.! Doar copiii cu parinti suficient motivati trebuie să înceapă programe de tratament !

CITESTE MAI MULT DESPRE :