Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754
0756.191.662

Povestea unei schimbari

Ma numesc Andreea Zbircea si sunt mamica a doi baieti si o fetita. De cativa ani tot incercam sa eliminam ailmentele nesanatoase din dieta noastra dar, cu toate acestea, nu am reusit sa mentinem greutatea lui Victor (11 ani – baiatul cel mare) in limite normale.

Dupa discutii lungi si intense si dupa analize si vizite prin multe cabinete de nutritie, intr-o dimineata am luat tableta si mi-am spus ca ar fi timpul sa gasesc pe cineva potrivit pentru Victor. Am dat un search pe net dupa cuvintele cheie „nutritionist copii” si asa a inceput povestea noastra. Am sunat, dar nu era luni, asa ca a trebuit sa mai astept o saptamana ca sa pot face o programare. Initial eram tentata sa renunt, dar vroiam sa mergem mai departe.

Era sfarsitul anului scolar 2013-2014, inceputul unei vacante de vara in care am sperat ca voi reusi sa fac schimbarea. Am ajuns la prima sedinta cu doamna doctor Anamaria Iulian. Victor avea 67,9 kg, 97 cm in talie, 11 ani si aproximativ 1,50 m inaltime. Doamna doctor i-a explicat cu rabdare toate efectele unei vieti nesanatoase, modul cum se comporta celulele in corp si reactia la insulina, de ce isi construieste corpul rezerve de grasime si asa mai departe. La finalul sedintei a venit si provocarea: “Victor, daca dupa 3 sedinte nu avem rezultate, nu mai lucram impreuna!” Ce credeti? Victor a inteles si a fost mai receptiv ca niciodata. La a 3 a sedinta, adica dupa 6 saptamani de alimentatie corecta, Victor avea mai putin cu 10 kg. Toti cunoscutii, prietenii si bunicii au inceput sa ne intrebe cum am facut si, de fiecare data, raspundeam ca am gasit un om minunat care a stiut sa motiveze un copil si care ne ajuta sa ne schimbam stilul de viata in familie. Intrebarea urmatoare era: „Pai, bravo, dar ce mancati?” Si raspunsul mereu acelasi: „Mancare!”

Pare de necrezut, dar nu am facut foamea, ba chiar am mancat. Cea mai grea parte a fost legata de zahar, pentru ca ne crease o dependenta iesita din comun, dar peste care cu iubire, intelegere si rabdare am reusit sa trecem.
Inca suntem in program, inca mergem la doamna doctor, mai avem ceva drum pana la o greutate normala varstei si inaltimii lui Victor, dar eu, ca parinte, am inteles ca nu trebuie sa renunt niciodata, ca de mine depinde daca copiii mei sunt si vor fi sanatosi, de mine depinde daca ei vor stii sa manance sanatos si ii multumesc doamnei doctor Iulian ca ma sprijina si ca am intalnit-o, ii multumesc pentru site (pentru ca asa am gasit-o), pentru consiliere si pentru provocare.

Acum stiu ca pentru noi nu mai exista drum inapoi la vechiul stil de viata si asta datorita doamnei doctor Anamaria Iulian.

Multumim din suflet pentru tot !

Inainte                                                           Dupa