Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754
0756.191.662

Tratamentul obezitatii

Majoritatea programelor care au înregistrat succese necesită o abordare multidisciplinară a slăbirii cu o alimentatie sanatoasa, adecvata corect si nutritional, recomandata de medicul nutriţionist, cu modificări comportamentale privind schimbarea obiceiurilor alimentare, cu psihoterapie pentru personalitatile adictive (dependenta de dulce, dependenta de mancare etc.), grupuri de terapie pentru pastrarea motivatiei si implementarea schimbarii in stilul de viata, miscare practicata sustinut si sub orice forma si, nu in ultimul rand, suport social marcant.

În tot acest timp, accentul trebuie pus pe MENŢINEREA GREUTĂŢII şi STABILIREA UNEI RELATII AUTENTICE cu medicul nutriţionist, factori ce par a fi mult mai importanti pentru succesul tratamentului, decât caracteristicile oricărui regim aparte.

Selecţia atentă a pacienţilor obezi va ameliora procentul succeselor terapeutice şi va reduce frustrările (atât din partea pacientului cât si din cea a terapeutului). Doar pacienţii SUFICIENT MOTIVAŢI trebuie să înceapă programe de tratament.

N.B.! Tratamentele medicamentoase şi cele chirurgicale sunt recomandate doar pacienţilor cu Indicele de Masa Corporal peste 40, din cauza numeroaselor efecte secundare şi a recidivelor/eşecurilor în cazurile pacienţilor care nu respectă indicaţiile medicului curant.

Prognosticul trist al obezităţii

  • Majoritatea obezilor nu sunt interesaţi de beneficiile unei alimentatii sanatoase şi de modificarea comportamentului alimentar, ci mai degrabă de diete prin care să poată slăbi „uşor şi repede”.
  • Dintre cei interesaţi, majoritatea nu se angajează într-un program serios.
  • Dintre cei care şi-au luat angajamentul, majoritatea nu slăbesc într-un ritm satisfăcător.
  • Dintre cei care slăbesc, majoritatea se reîngrasa.

In concluzie :

Pentru a slabi corect si pentru a-mi mentine greutatea pe termen lung este nevoie de un demers nutritional, alaturi de unul comportamental. Astfel, mai intai invat sa mananc sanatos,dar si sa ma bucur de ceea ce mananc, iar apoi imi modific si comportamentul alimentar, schimbandu-mi  o data pentru totdeauna, felul de a gandi si de a ma raporta la mancare.

Pe tot parcursul acestui proces mai am nevoie doar de : MOTIVATIE, acel trigger pe care daca sunt invatat cum sa apas, rezultatele sunt  – si aici este vestea buna – imediate !

Mult Succes in a deveni Frumosi si Sanatosi !