Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754

Vinete umplute, in stil italian

bd201d9

 INGREDIENTE:

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 4 căței de usturoi, tocați fin
  • 12 roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 50g de măsline verzi, fără sâmburi, tocate
  • 1 mână frunze de busuioc, tocate
  • 125g de mozzarella, ruptă în bucățele
  • 1 mână de pesmet integral

MOD DE PREPARARE:

Se încinge cuptorul la 220˚ C. Se taie vinetele în jumătate, pe lungime, lăsându-le codița intactă. Folosiți un cuțit mic pentru a decupa miezul fiecărei vinete, lăsând 0,5-1cm până la margine. Cu ajutorul unei lingurițe, se scoate miezul vinetelor astfel încât să se obțină 4 jumătăți gata să fie umplute. Se ung cu ulei, se asezonează și se așază pe o tavă. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, se toacă miezul vinetelor și se lasă deoparte. Se încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Se călește ceapa până se înmoaie, apoi se adaugă miezul vinetelor. Se țin pe foc până se pătrund, apoi se adaugă usturoiul și roșiile. După 3 minute, se adaugă măslinele, busuiocul, mozzarella, se asezonează și se dă deoparte.

După ce se frăgezesc, jumătățile de vinete se scot din cuptor și se reduce temperatura la 200˚ C. Se umplu vinetele cu amestecul de legume, peste care presară pesmetul integral și se stropește cu ulei. Se dă la cuptor pentru 15-20 de minute, până când brânza se topește și pesmetul se rumenește.

Puteți servi vinetele cu salată verde.

Pofta buna, dragilor!