Pentru programari si rezervare loc in tabara: 0742.515.754
0756.191.662

Week-end pentru mama si copil la Bran

8 locuri pentru un work-shop de nutritie si dezvoltare personala pe relatia mama-copil; in perioada 17 -19 octombrie 2014.

Copilul tau are probleme de greutate? Sau este normoponderal, dar prefera dulciurile si nu mananca deloc legume?

Te numeri printre mamele care vor sa-si invete copilul ce inseamna o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos, dar demersurile tale nu sunt incununate intotdeauna de succes? Ai vrea sa schimbi ceva in relatia cu copilul tau si simti ca ai nevoie de ajutor? Simti ca nu ai niciodata destul timp pentru copilul tau, motiv pentru care sentimentele de vinovatie te acapareaza si-ti soptesc ca nu esti o mama destul de buna?

Un week-end la Bran, alaturi de copilul tau, cu alimentatie detoxifianta, special conceputa pentru voi – impreuna cu specialisti care nu-ti vor propune solutii minune, dar iti vor pune la dispozitie numeroase instrumente si o strategie simpla, concreta pentru a-ti demara noul tau stil de viata sanatos – ar putea fi raspunsul.

Sa mananci bine, sa-ti adaptezi alimentatia la propriile gusturi, la propriul metabolism,dar si la ritmul de viata si emotiile personale nu este ceva ce se poate inventa… Asa ceva se invata, iar bunele obiceiuri alimentare se mentin cu… antrenament zilnic pentru a fi sanatos, normoponderal, plin de energie si de buna-dispozitie, cu chef de viata si o atitudine pro-activa.

Orele de nutritie te vor invata atat pe tine cat si pe copilul tau, printr-o modalitate usoara si creativa, ca pentru a fi sanatos trebuie sa mananci, dar nu oricum,oricat,oriunde sau oricand si ca pentru a descoperi placerea reusitei trebuie sa-ti modifici de o maniera definitiva, comportamentul alimentar.

Orele de dezvoltare personala si cele de relaxare si educatie pro-activa iti vor dezvalui ce anume te motiveaza in comportamentele tale, ce te frustreaza si te priveaza de lucrurile pe care le iubesti, cum anume ajuta sau te blocheaza propria ta feminitate in relatie cu propriul copil, in ce fel ti-a schimbat maternitatea stilul de viata si conceptia despre relatii, familie, prietenie si cotidian.

Astazi un stil de viata sanatos, avand ca repere miscarea, consideratiile dietetice si aspectele emotionale ale unui comportament alimentar corect nutritional, revine in prim plan, facandu-si loc pe lista de prioritati a oricarei familii moderne.

Sa fim mai putin obositi, sa ne simtim bine in pielea noastra, sa ne alimentam corect, sa avem mai multa buna-dispozitie, sa putem comunica mai eficient cu copiii nostri, sa avem o viata de familie satisfacatoare, iata motivatiile pe care le intalnesc din ce in ce mai des in cabinetul meu si de aici ratiunea prezentei unui astfel de work-shop pentru mama si copil, de data aceasta impreuna, intr-un week-end care sa-i invete in primul rand despre puterea extraordinara a unei relatii reusite.

PENTRU DETALII SI REZERVARI SUNATI LA 0748.148.725 (ANDREEA GEORGESCU – SPECIALIST RELATII PUBLICE)

***********************************************

DRAGII NOȘTRI,

TABERELE DIN ACEASTĂ VARĂ S-AU ÎNCHEIAT. VREM SĂ MULȚUMIM DIN INIMĂ COPIILOR CARE NE-AU FOST ALĂTURI ȘI CU CARE NE-AM DISTRAT ÎNVÂȚÂND SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS, SĂ NE MIȘCĂM ȘI SĂ NE DESCHIDEM UNII CĂTRE CEILALȚI. DEOPOTRIVĂ VREM SĂ MULȚUMIM PĂRINȚILOR CARE ȘI-AU PUS ÎNCREDEREA ÎN NOI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT ÎN VIEȚILE COPIILOR LOR.

CEA DE-A XIV-A EDITIE A TABERELOR DE NUTRITIE SE VA DESFĂȘURA ÎN IARNĂ, ÎN PERIOADA 31 IANUARIE – 8 FEBRUARIE 2015, ȘI VĂ ANUNȚĂM CU BUCURIE CĂ TOATE CELE 16 LOCURI AU FOST OCUPATE.

ÎN CURÂND VOM ANUNȚA DATELE DE ORGANIZARE PENTRU TABERELE DIN VARA ANULUI VIITOR. PÂNĂ ATUNCI VĂ INVITĂM PE BLOGUL TABERELOR DE NUTRITIE PENTRU A VEDEA FOTOGRAFII, FILMULEȚE ȘI TESTIMONIALE DIN CELE TREI SĂPTĂMÂNI MINUNATE PE CARE LE-AM PETRECUT LA BRAN.

Copilul tău are probleme de greutate?

Le poate rezolva participând la o tabără specială, în care va învăţa să mănânce corect, adecvat nutritional – caloric si sa adopte un stil de viata sanatos, din care miscarea, alaturi de mancare, sa faca parte natural si firesc, nemaifiind privita ca o “corvoada”,” mare plictiseala” sau “rau necesar”.

Vacanţă… cu nutriţionistul copiilor, specialist in nutritie comportamentala, psihologi psihoterapeuti, expert in comunicare si kinetoterapeut

Nu-i uşor deloc pentru un copil cu probleme de greutate să se integreze în anturaj, să-şi facă noi prieteni şi mai ales să vorbească despre problemele emoţionale pe care le are.
Aşa că, dacă ai un copil cu probleme de greutate, iată locul în care va obtine solutionarea lor.

Cum învaţă cei mici să mănânce sănătos?

Pe durata unei saptamani, copiii o au alaturi pe doamna doctor Anamaria Iulian, nutritionistul copiilor, psihologi, un expert in comunicare si un kinetoterapeut, specialisti care-i vor învăţa sa-si modifice comportamentul alimentar, atitudinea fata de miscare si stilul de viata.
Aşa descoperă care sunt alimentele sănătoase, învaţă să-şi exprime emoţiile şi frustrările, mai ales cele legate de mâncare, şi vorbesc despre problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi, din cauza excesului ponderal.
În plus, alimentatia copiilor se bazează  pe alimente bio,  variate, incluse special in meniul taberei, deoarece au o inalta valoare nutritionala, fiind  bogate în enzime, vitamine, fitonutrienti cu functie antioxidanta, minerale si oligoelemente, avand in acelasi timp si un continut caloric redus.

Unde?

La Pensiunea “Andruta”, aflata la aproximativ 3 ore de Bucuresti, in BRAN, jud. BRASOV.

Situata la 2,5 Km de Castelul Bran, cabana noua ,modern si cochet aranjata , este o oaza de liniste si pace,  reprezentand mediul ideal pentru promovarea unui stil de viata sanatos, propice modificarii comportamentului alimentar si practicarii miscarii de orice fel: gimnastica de inviorare :) , drumetii prin padure spre pajisti alpine, “batai” cu apa,  tenis de camp sau tenis de masa, concursuri pe teme sportive, jocuri de sezon in aer liber.

Cui se adreseaza tabara?

Copiilor/adolescentilor cu probleme de greutate (atât suprapondere, cât si obezitate), cu tulburari ale instictului alimentar (anorexie, bulimie);
Copiilor/adolescentilor normo-ponderali care vor sa invete sa manance corect nutritional, sa adopte un stil de viata sanatos,dar si sa se simta bine cu Sine, cu familia,prietenii si covarstnicii lor.
De asemenea, tabara ofera parintilor copiilor/adolescentilor feedback: o scurta consiliere familiala pe teme de interes nutritional si psihologic, in conformitate cu evaluarile facute copiilor pe tot parcursul desfasurarii taberei.

Scopul taberei

Scopul taberei este promovarea unui stil de viata sanatos, din care sa faca parte: o alimentatie bogata în nutrienti si saraca în kilocalorii (fara sucuri, dulciuri concentrate si grasimi, mai multe proteine de calitate superioara, fibre, vitamine si oligominerale) si miscarea practicata, consecvent, sub orice forma.

Programul acestei tabere urmareste:

 • Sa modifice obiceiurile alimentare nesanatoase ale celor mici, punand accent pe profilaxia (sau corectarea) unui comportament
 • alimentar neadecvat;
 • Sa dezvolte creativitatea si spontaneitatea copiilor, referitor la preferintele lor alimentare în scopul obtinerii unei “farfurii ideale”, corecte
 • nutritional si caloric
 • Promovarea abilitatilor de comunicare verbala si non-verbala, cu accent pe stimularea inteligentei emotionale si sociale si a afilierii la grupul familial si de co-varstnici;
 • Dezvoltarea autocontrolului si cresterea tolerantei la frustrare;

Grupul de dezvoltare format in cadrul taberei are urmatoarele avantaje:

 • Permite explorarea problemelor intr-un context mult mai apropiat de cel social (microcosmos versus macrocosmos) decât in psihoterapia individuala a copilului;
 • Ofera copiilor/adolescentilor ocazia de a participa activ la “viata alimentara” a grupului;
 • Ofera feed-back imediat asupra problemelor (de greutate, sociale, psihoemotionale) cu care se confrunta copilul.
 • Ofera un mediu suportiv si sigur, controlat, în care copilul se poate exprima pe deplin.

Cum realizam toate acestea?

Cu ajutorul creativitatii copiilor exprimate prin:

 • Joc cu carduri terapeutice
 • Desen si pictura
 • Dans, gimnastica si muzica
 • Teatru, marionete, joc de rol

Copiii sunt insotiti pe toata durata taberei de patru traineri: un medic nutritionist, specialist in nutritie comportamentala, dar si psiholog clinician si psihoterapeut, un al doilea  psiholog psihoterapeut, specializat in terapia copilului si a familiei, un kinetoterapeut si un specialist in comunicare.
Acestia le vor oferi, pe langa informatii si explicatii pe intelesul lor, suport psihologic si emotional 24 din 24 de ore.
Copiii vor invata in fiecare zi, timp de 2 ore, impreuna cu nutritionistul ca masa poate fi o bucurie si o placere, dar in acelasi timp poate fi echilibrata din punct de vedere caloric, sanatoasa si -IMPORTANT -foarte gustoasa!

Impreuna cu psihologii  vor descoperi, in fiecare zi, timp de 3 – 4 ore, ca puterea de a face schimbarea sta in ei insisi daca exista MOTIVATIE, ca slabitul se poate face usor,  firesc si natural, ca nu trebuie sa se chinuiasca si sa aiba “vointa” pentru a slabi,cum gresit considera majoritatea parintilor, dar si cum sa abordeze si sa depaseasca problemele cu substrat afectiv, care stau la  mancatului compulsiv sau a dependentei de dulciuri.

Important!

In prima si ultima zi a taberei copiii vor fi evaluati nutritional de catre specialistul in nutritie comportamentala.
Pe baza evolutiei indicilor de analiza si evaluare a compozitiei corporale, dar si a observatiilor  facute de traineri de-a lungul taberei, pentru fiecare copil in parte, atat ca si comportament alimentar dar si emotional, fiecare familie va beneficia, ca si feedback, de consultanta medicala si psihologica personalizata, referitoare la starea bine fizic, psihic si emotional a acelui copil.
Rezultatele obtinute de copii in cursul taberei, informatiile primite si acumulate, prieteniile legate, apropierea si ancorarea lor de  specialisti sunt o extraordinara placa turnanta in atingerea telurilor dorite:

ajungerea la greutatea adecvata,dar, mai ales  mentinerea acesteia si a stilului de viata sanatos.
un copil educat sa infrunte tentatiile alimentare si sa faca alegeri corecte nutritional si caloric;
cresterea stimei de Sine : o cunoastere de sine buna si o mai buna comunicare cu grupul de egali, cu familia, profesorii si adultii semnificativi din viata lor.

In cadrul programului Edu for Life copiii, alaturi de parintii lor, au  posibilitatea de a duce mai departe realizarile obtinute in decursul taberei in conditii optime, intr-un cadru specializat, profesionist si prietenos prin:

 • Evaluare nutritionala  periodica (lunar).
 • Terapie de grup (nutritie si dezvoltare personala) pentru copiii din Bucuresti  – grupul se intruneste de doua ori pe luna .
 • Terapie de grup (nutritie si dezvoltare personala) pentru adultii din Bucuresti  – grupul se intruneste de doua ori pe luna .
 • Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului, familiei si adultului.
 • Consultanta individuala de nutritie si psihoterapie .
 • Consultanta familiala, nutritionala si psihoterapeutica.

Pentru inscrieri puteti contacta:

+40.748.148.725 (Andreea Georgescu, Specialist relatii publice)
+40.740.191.456 (Ioana Hatara, psiholog psihoterapeut, specialist in terapia copilului si a familiei)
+40.724.740.934 (Elena Dancescu, asistent medical principal)